dfgbfdbdТварини, що живуть у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, уже багато років тішать відвідувачів. Це підтверджують й результати різних опитувань, за якими зоокуток знаходиться серед найбільш рейтингових атракцій музею просто неба. Живий куток налічує до 20 різновидів тварин та птахів, свійських та диких, а загалом голів є понад 60. Про це інформує прес-служба міськради.

Нещодавно Музей збагатився ще одним видом фауни – фазанами. Їх передав для зоокутка Львівський еколого-натуралістичний центр, з яким Музей тісно співпрацює. Фазани житимуть у новому великому вольєрі і, на думку музейників, стануть черговими улюбленцями відвідувачів, особливо найменших.

«Шевченківський гай кілька років працює за концепцією «живого музею». Від початку розробки цієї ідеї на окремих подвір’ях поселилися свійські тварини й птиця (вівці, кози, коні, кури, гуси, індики), що відразу додало неабиякого колориту садибам й «оживило» позитивні враження відвідувачів», - розповідає директор Музею.

Окрім свійських тварин, у зоокутку є й представники «дикої природи». Піврічна козулька Юзя, п’ятирічний осел Бас, пара лебедів, канюки, лелеки – неповний перелік мешканців, кожен з яких має свою передісторію, часом сумну. Козулька Юзя була врятована від браконьєрів, а лелеки, канюки мають травми, які не дозволили б їм повноцінно існувати на волі.

«Музей часто розглядають як «добрі руки» і тому до нас звертаються із пропозиціями взяти на догляд певних тварин. Але перед тим, як прийняти рішення, у нас у відділі добре зважують, чи зможемо ми створити необхідні умови догляду за ними», - зазначають працівники відділу флори і фауни Музею.