22538067 840363052801729 702126438 nЗавтра, 22 жовтня, на Самбірщині у селі Черхава о 13.00 год. відбудеться освячення пам’ятника патріоту України, доктору економічних наук, професору Українського Вільного Університету Іво Полуляху.

Про це повідомив народний депутат Михайло Хміль, який брав участь у перепохованні праху вченого. Парламентар подякував усім, хто долучився до спорудження пам’ятника професору, адже на пошанування пам’яті вченого вдалось зібрати понад тридцять тисяч гривень.

Іво Полулях народився 1921 року на Львівщині. Вчився у Львівській політехніці. У 16-річному віці став членом ОУН, пізніше працював у військовому центрі при Українській Головній Визвольній Раді . Був головним редактором журналу «До зброї», співзасновником Антибільшовицького блоку народів та першим референтом зовнішньополітичних справ при Ярославові Стецьку. Іво Полулях особисто знав Степана Бандеру.

Після арештів, втечі з радянського табору емігрував в Німеччину, де продовжив займатися громадсько-політичною діяльністю. У Мюнхені працював на посаді професора фінансової науки й економічної політики Українського Вільного Університету.

Іво Полулях виступав із лекціями на тему українства в університетах цілого світу. Помер у віці 94-ьох років. Перед смертю заповів, аби його поховали на цвинтарі у рідному селі поряд із батьками.

Перепоховання професора відбулось у червні 2015 року.