2dc362cb60a37dc848e15ef949d297ac XL«Шановні керівники Львівщини, в цивілізованій країні майже кожен водій знає як надати першу медичну допомогу, нажаль рівень освіченості наших водіїв в цьому питанні дуже низький.

Враховуючи важкий стан технічного оснащення та кадрової ситуації Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги, вкластися у норматив доїзду в екстрених ситуаціях (10хв. в місті та 20хв. за межами міста) є проблематичним. Заради збереження життів жителів Львівщини просимо Вас організувати періодичні курси по наданню першої невідкладної медичної допомоги до приїзду швидкої пересічним громадянам, з відеозаписом для подальшого поширення і просвіти», - із такою петицією на сайті Львівської міської ради виступив Дмитро Черенков.

Також він просить провести роз'яснювальну роботу з громадськістю щодо виклику швидкої допомоги, етики спілкування між пацієнтами та диспетчерами 103, залучити ЗМІ для висвітлення цього проекту та виховання громадської свідомості жителів Львівщини.

Підтримати петицію можна тут

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги звертаються до громадян не викликати швидкої допомоги, якщо ситуація не є критичною. Тоді ж Дмитро Черенков, провідний інженер Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги, зазначав, що викликів у черзі багато, а Львівській станції швидкої допомоги бракує лікарів і водіїв, а також справних автомобілів.