dsc7805У львівському Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького завершили ексгумацію останків 175 німецьких солдат, які у часи Другої світової війни померли у військовому госпіталі, що був облаштований у теперішній будівлі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомляє ІА ZIK.

Про це сьогодні, 24 жовтня, у коментарі ІА ZIK повідомив проектний менеджер парку Сергій Хомчин.

dsc7817Як відомо, у корпусах Академії сухопутних військ був німецький військовий госпіталь, який працював з 1942 року. Сюди звозили військовослужбовців з різних фронтів. Сергій Хомчин зазначив, що військове кладовище було навпроти госпіталю на території, що тепер входить до Парку культури. Цвинтар налічував приблизно дві тисячі поховань. 

«Весь цвинтар був розбитий на блоки, мав ряди, детальні план-схеми. Кожна могила була пронумерована. Усі дані має німецька сторона», – повідомив він.

dsc7852Сергій Хомчин зазначив, дослідження поховань розпочалось ще у 2004 році. Тоді були здійснені перші розкопки і ексгумовано перші тіла. З німецької сторони упорядкуванням і доглядом займається Німецька народна спілка. 

Цього року викопали останки 175 німецьких солдат. Більшість похованих військових мають іменні жетони з інформацією, яка дозволить ідентифікувати тіла – з групою крові, даними про приналежність до військової частини і обліковий номер. Їх перепоховають на спеціально облаштованому військовому цвинтарі у с. Потелич Жовківського району.