14556163У четвер, 26 жовтня, о 9:00 під львівською Ратушею відбудеться акція протесту проти виплати Львівською міськрадою Львівська грошей для фірми, пов'язаної із Ігором Чуркіним. Про це повідомляє Юлій Рудницький у Фейсбук.

У протесті візьмуть участь громадські активісти, зокрема, учасники «Економічного бойкотного руху», політики, представники різних партій.

"В четвер буде протест. Під Ратушою. Його могло не бути, але невеличка компанія людей подумала, що можна домовитися поміж собою і влаштувати все так, аби про це мовчали. Ніби нічого не відбулося.

Саме так зараз відбувається з тим, як Львівська міська рада готує гроші для особистої кишені Ігора Чуркіна. Майже 20 мільйонів гривень. Наших грошей.

Їх могли просто перерахувати на підприємство, обтяжене купою боргів перед українцями. Яке винне колишнім працівникам Львівського автобусного заводу зарплату, збори Пенсійному фонду, податки і мита до бюджету, купу грошей різноманітним українським виробникам і постачальникам. Якому місто і завинило грошей з уже давнього 2011 року за автобуси з китайською підробкою у обгортці.

Це все б одразу забрала українська виконавча служба, а Ігор Чуркін не отримав би жодної гривні.

Але замість цього знаходять фірму-прокладку, на яку виводять пристойну для бюджету суму за рішенням майже усієї міської ради.

Конкретно для людини, яка розграбувала автобусний завод у Львові, кинула тисячі людей, ще сотням зламала долі.

Яка є русскім до мозку кісток і передовим прихильником нинішнього режиму у Російській Федерації.

Людини, з якою немає жодної спільної мови.

В четвер, о 9:00 я вийду на протест під Ратушою.

Я знаю - там буде «Економічний бойкотний рух», через зусилля якого маркують і витісняють російські товари у Львові.

Там буде багато політиків, з різноманітних партій, ну і просто безпартійних активістів, які до цього переконували усіх, що з ворогом торгувати і торгуватись не можна.

Вони мають бути під Ратушею цього четверга.

О 9:00.

Щоб поглянути кожному, хто голосував за таке рішення, в зіниці очей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  2009-2010 роках АТП-1 придбало автобуси у ТзОВ «Львівські автобусні заводи». Придбання цих автобусів здійснювалося за кошти міського бюджету. З цього часу місто не розрахувалося з «Львівськими автобусними заводами» за поставлені автобуси. На сьогодні є ряд судових рішень, які набрали законної сили. 

"У 2017 році ТзОВ «Львівські автобусні заводи» продало своє право вимоги заборгованості компанії «Оптимум фактор». Цьому є офіційне підтвердження – судове рішення. Тобто сторона в судовому процесі з ТзОВ «Львівські автобусні заводи» замінена на «Оптимум фактор».

У результаті певних переговорів нам вдалося досягнути зменшення офіційної суми заборгованості. Це був наш основний аргумент чому ми з цим погодилися. Тому місто замість 28 млн. грн. мало б заплатити 20 млн. грн. компанії «Оптимум фактор». Станом на сьогодні ми маємо чинне рішення сесії Львівської міської ради, яке надає право АТП-1 і нашим іншим комунальним підприємствам укладати Меморандум і приступити до його фінансування", - заявила на брифінгу директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.