Депутати Львівської міської ради проголосували проект ухвали про скасування меморандуму щодо передачі боргів міської ради перед ЛАЗом компанії, до якої причетна родина колишнього власника підприємства Ігоря Чуркіна. «За» висловився 61 депутат. Жоден не утримався і не висловився проти такого рішення. Про це повідомляє кореспондент Форпосту із сесійної зали.

Нагадаємо, вчора Львівська міськрада висловила свою готовність скасувати меморандум про погашення заборгованості за автобуси ЛАЗу, який викликав неоднозначну реакцію в суспільстві. Під час нинішнього засідання сесії міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що на момент прийняття меморандуму не було відомо про те, що до компанії, яка викупила борги ЛАЗу, причетна родина Чуркіна. Також міський голова Львова додав, що кошти мають бути перераховані на виплати зарплати працівникам.

Раніше Форпост писав, 5 жовтня, депутати Львівської міської ради погодили меморандум про співпрацю між АТП №1 та ТзОВ «Оптимум-Фактор», яким з міського бюджету для АТП виділяється 19 мільйонів на погашення заборгованості за автобуси до «Євро-2012» перед «Львівським автобусним заводом».

Зараз підприємство «Оптимум-Фактор» викупило борги «Львівського автобусного заводу». За даними Youcontrol, належить 41% компанії «Оптимум-Фаткор»  належить Таїсії Саніній – громадянській дружині власника ЛАЗу Ігоря Чуркіна. Ще донедавна вона була громадянкою Російської Федерації.