t 1 biudzhetСьогодні на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2017 рік». За відповідне рішення проголосувало 47 депутатів.

Як пояснила в.о. директора департаменту фінансової політики ЛМР Ліна Миколаїв, для міського бюджету м. Львова збільшується обсяг субвенції з державного бюджету на суму 5809,9 тис грн, відповідно до розпорядження КМУ від 27.09.2017 № 6589-р «Деякі питання розподілу у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

«Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію середньої школи №41 в смт. Брюховичі, на будівництво каналізаційної мережі, на реконструкцію даху СШ №5 та придбання комп’ютерної техніки для СШ №46», - доповіла в.о. директора департаменту фінансової політики ЛМР Ліна Миколаїв.

Також внесено зміни до міського бюджету м. Львова на 2017 рік, а саме:

1) управлінню освіти департаменту гуманітарної політики: - субвенцію з обласного бюджету Львівської області в сумі 619,0 тис. грн, передбачену в загальному фонді міського бюджету м. Львова на виконання заходів Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки, пропонується передати в бюджет розвитку на придбання обладнання і предметів довгострокового користування для Львівського фізико- математичного ліцею; - на виконання Програми надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми навчання пропонується передати кошти в сумі 92,2 тис. грн. із загального фонду в бюджет розвитку для придбання обладнання і предметів довгострокового користування для приватного навчального закладу ПП "Ерудит";

2) управлінню капітального будівництва збільшити видатки на суму 224,2 тис. грн. на виконання рішень судів, у тому числі: 180,9 тис. грн. - на виплату заробітної плати працівникам за серпень поточного року, 36,9 тис. грн. – нарахування на зарплату та 6,4 тис. грн. - судового збору за рахунок зменшення видатків, передбачених виконавчому комітету Львівської міської ради на виконання рішень судів;

3) управлінню транспорту збільшити видатки шляхом передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку на внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання ЛК АТП №1 на суму 9253,6 тис. грн. за рахунок зменшення видатків, передбачених на коригування міжбюджетних трансфертів;

4) департаменту адміністративних послуг збільшити видатки на 338,4 тис. грн. для забезпечення відправки поштової кореспонденції виконавчих органів ЛМР, оплату за інформаційно-телекомунікаційні послуги за рахунок зменшення видатків Інспекції державного архітектурно- будівельного контролю.

5) Програма організації підтримки та реалізації стратегічних ініціатив і підготовки проектів розвитку міста Львова (КУ «Інститут міста», головний розпорядник коштів - виконавчий комітет Львівської міської ради) збільшити видатки на суму 800,0 тис. грн., у тому числі на оплату праці та нарахування на зарплату, проведення заходу «Безпековий форум», на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, на оренду нерухомого майна по вул. Весняній, 4 за рахунок видатків на коригування міжбюджетних трансфертів.

6) Здійснити перерозподіл видатків на культуру та мистецтво, у тому числі передати кошти із бюджету розвитку в сумі 64,5 тис. грн. в загальний фонд бюджету для придбання обладнання в рамках проекту «Розумний район»;

7) Збільшити видатки для забезпечення оплати праці до кінця поточного року працівникам органів місцевого самоврядування на суму 11 012,5 тис. грн., у тому числі за рахунок видатків на впорядкування умов оплати праці працівникам виконавчих органів Львівської міської ради в сумі 5000,0 тис.грн. та 6012,5 тис.грн. за рахунок видатків на коригування міжбюджетних трансфертів.

8) Галицькій районній адміністрації збільшити видатки на поточний ремонт об`єктів житлового фонду, що знаходяться на території району, на суму 1000,0 тис. грн. за рахунок коштів, передбачених на благоустрій.

9) Збільшити видатки на виконання Програми залучення фахівців, експертів, експертних організацій до розгляду та участі у вирішенні питань, що належать до повноважень міської ради» на суму 49,0 тис. грн. за рахунок зменшення видатків на Програму організації зовнішніх зв’язків ЛМР (розпорядник коштів – управління «Секретаріат ради»;

«Також пропонуємо включити в цю ухвалу збільшення видатків на заробітну плату працівникам профтехучилищ, зокрема на забезпечення виплати заробітної плати за жовтень у сумі 18 млн. грн.», - додала Ліна Миколаїв.