Ще 2 серпня 2017 року Львівська міська рада підписала Декларацію про приєднання міста Львова до ProZorro.Продажі. Це спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів України та Transparency International Україна, з метою підвищення ефективності використання майна територіальної громади, забезпечення прозорих та ефективних правил продажу та оренди майна, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва у межах територіальної громади.

Однак, впровадження електронної торгової системи (ЕТС) ProZorro.Продажі потребує конкретних кроків з боку Львівської міської ради. Про це під час сесійного засідання у ЛМР заявила депутат Юлія Гвоздович.

«Концепція взаємодії органів місцевого самоврядування з (ЕТС) ProZorro.Продажі передбачає обов’язок Львівської міської ради затвердити два нормативні акти (Порядок відчуження комунального майна, що належить до комунальної власності територіальної громади та Порядок проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади) і укласти з Оператором договір про взаємодію щодо організації проведення публічних торгів (аукціонів) про продаж комунального майна з використанням ЕТС ProZorro.Продажі», - зазначає депутатка.

Відтак, посилаючись на те, що з моменту підписання Декларації минуло близько 3 місяців та  керуючись ст. ст. 19, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Юлія Гвоздович просить підготувати проекти Ухвал Львівської міської ради про затвердження Порядку відчуження комунального майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Львова (Додаток 1), та Порядку проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Львова. А також включити дане питання в порядок денний чергового пленарного засідання Львівської міської ради.