img1395 d43b54128ed24b16545981e63fd56f36Сьогодні, 26 жовтня, депутати Львівської міської ради не погодили поділ земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності Львівської міськради, на території с. Сороки-Львівські Пустомитівського району Львівської област, передає Гал-інфо.

Під час розгляду цього питання депутат Адріян Гутник запитав, кому ж саме мають намір віддати цю земельну ділянку і закликав озвучити кінцевого власника.

Начальниця управління земельних ресурсів ЛМР Ельвіра Колос зазначила, що інформація є у пояснювальній записці.

Натомість депутат Ігор Телішевський повідомив, що землю хочуть віддати Рінату Ахметову.

Також депутат Любомир Босаневич заявив, що «ініціативна група виступає проти будь-яких дій щодо земельної ділянки». «Може бути така ситуація, що вони прийдуть на пікет під міську раду». – зазначив депутат, пише «Львівський портал».

Ельвіра Колос пояснила, що на ділянці є промислові об'єкти, а земля є у власності міста, тому міська рада може нею розпоряджатися.

Як сказано у пояснювальній записці, йдеться про ділянку на території с. Сороки-Львівські Пустомитівського р-ну Львівської обл. Площа - 109,1297 га;

Ділянка для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії.

На земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, які є у власності ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО».

Також у пояснювальній записці вказано, хто кінцевий бенефеціарний власник юридичної особи відповідно до даних ЄДР юридичних осіб:

- кінцевий бенефіціарний власник ЛМКП «Львівтеплоенерго» - Львівська міська рада; ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» - Ахметов Рінат Леонідович;

Також у пояснювальній записці сказано, що у Львівську міську раду звернулися ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» про надання дозволу на поділ земельної ділянки, яка є у постійному користуванні ЛМКП «Львівтеплоенерго» (форма власності комунальна) для будівництва об’єктів ТЕЦ-2.

На земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна (майновий комплекс), який перебуває у власності ПАТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО».

Депутати не підтримали це питання. "За" проголосувало 29 депутатів.