Форпост

У віторок, 10 січня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка  зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром. Під час зустрічі сторони засудили  акт вандалізму, який трапився  в Гуті Пеняцькій (Бродівський район), де вандалами було зруйновано меморіал  жертвам  цивільного населення під час Другої світової війни.

Зараз на місці працює оперативно-слідча група. Окрім того, у Гуту Пеняцьку спільно виїхали представники Генерального консульства та Львівської ОДА.

Керівництво Львівщини та Посольства Республіки Польща в Україні спільно вшанують пам'ять загиблого цивільного населення у Гуті Пеняцькій під час Другої світової війни (Бродівський район). Про це  у телефонній розмові домовились голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло.

Керівник області засудив акт вандалізму у Гуті Пеняцькій, назвавши його провокацією, яку здійснили для погіршення українсько-польських відносин особи, що підіграють російській агресії, повідомляє прес-служба ЛОДА.