011Вчора, 2 листопада, в м. Львові під головуванням першого заступника військового прокурора Західного регіону України Євгена Білоусова відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів та органів військового управління регіону щодо стану організації та підвищення ефективності розшуку військовослужбовців, які ухиляються від слідства. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

«В умовах загостреної ситуації на Сході України перед правоохоронними органами постійно постають нові завдання. Виникає необхідність перегляду стратегічних напрямів діяльності в цілому та пошуку нових підходів до організації протидії злочинності, що відповідали б вимогам сьогодення», - зазначив Євген Білоусов.

Під час зустрічі повідомили, що на даний час у розшуку військових прокуратур Західного регіону України перебуває 368 осіб.

У кримінальних провадженнях, які перебувають на розгляді в судах, здійснюється розшук 17 військовиків, які ухиляються від проходження військової служби (по Львівській області – 9).

При цьому, впродовж 2017 року завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів та органів військового управління Західного регіону України розшукано 17 осіб, кожен з яких проживає на Львівщині.

Як резюмував перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов, з-поміж іншого через спрощений порядок перетину державного кордону до країн Європи потребує посилення контроль за перетином державного кордону вказаною категорією військовослужбовців.

Як підсумок, за результатами наради присутні зробили акцент на чіткій координації діяльності всіх структур, що дасть можливість покращити ефективність організації розшуку військовослужбовців, які ухиляються від слідства.

До прикладу, постановлено створити спільні групи для перевірки наявності військовослужбовців, які перебувають у розшуку, за місцем їх реєстрації та проживання, а також відпрацювання в місцях найбільшого скупчення людей – нічних клубах, закладах громадського харчування, стадіонах та вокзалах для їх виявлення та затримання.