5555b16f14615Залізничний районний суд Львова 25 жовтня засудив до трьох років позбавлення волі 21-річного хлопця, що привласнив гроші понад 70 людей, пропонуючи купити взуття у соцмережі «ВКонтакті». Однак хлопця звільнили від відбування покарання з іспитовим строком в один рік. Про це пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку суду, у 2015 році хлопець створив дві фейкові сторінки у соцмережі «ВКонтакті» під іменем Катерини Симоненко та Каті Власової, які використовував для продажу взуття. Правоохоронці зафіксували, що з жовтня 2016 року до квітня 2017 року, використовуючи ці сторінки, хлопець обманув 71 людину, що перерахували йому гроші за товар, який вони не отримали. Після отримання коштів хлопець не виходив на зв'язок із цими людьми. Загалом він привласнив 54,2 тис. грн.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину повністю та щиро каявся у вчиненому. Відтак згідно ч.3 ст. 190 ККУ (Шахрайство) суд засудив його до 3 років позбавленні волі, однак, врахувавши щире каяття, суд звільнив його від відбування покарання згідно ст.75 ККУ та призначив іспитовий строк у один рік. На вирок суду може бути подана апеляційна скарга.