depositphotos 43759615 s 2015У середу, 1 листопада, відбулись відкриті збори ГО «Батьківська рада Львівщини». На зборах були присутні батьки, громадські активісти, журналісти та депутати. Відтак, вдалося продуктивно обговорити низку важливих питань.

Зокрема, як розповіла голова ГО «Батьківська рада Львівщини» Олена Пономарева, обговорювали гострі питання і їх вирішення щодо покращення умов та якості дошкільної та шкільної освіти Львова та Львівщини. Проаналізували виконання та порушення Наказу 459р. Окремо приділили увагу зверненню батьківської громади Львова від 3 жовтня щодо суттєвого збільшення фінансування комунальних закладів освіти міста та прийняли одностайне рішення офіційно подати аналогічні звернення у всі районні державні адміністрації (РДА) та ОТГ Львівщини щодо збільшення бюджету на освіту; перегляд нормативів та формул нарахування, посилення безпеки дітей в навчальних закладів, а саме охорона НЗ за кошти місцевих бюджетів, а не батьків; харчування у НЗ, провівши опитування батьків та дітей щодо якості харчування та меню.

Також підняли питання та наголосили на неприпустимості аморальних вчинків та рукоприкладства з боку вчителів та вихователів, а саме приниження гідності, жорстоке ставлення, побиття дітей у школах і садках. Прийняли рішення, що громадськість і далі буде впливати, моніторити та тримати на контролі всі подібні випадки та вимагати звільнень та покарань згідно із законодавством.

«Окрім того, підняли питання щодо випадків та спроб викрадання і зникнення дітей. Дякуємо за чіткі та професійні пояснення депутату ЛМР та засновнику Варта-1 п. Ігорю Зінкевичу. Зрештою, обговорили питання щодо безкоштовного проїзду дітей шкільного віку в комунальному транспорті. Дякуємо за розуміння та доповідь депутату ЛМР Ігорю Телішевському. Всі батьки одностайно підтримують цю ініціативу та сподіваються на підтримку Ухвали з боку інших депутатів», - зазначила Олена Пономарева.

Як розповіла голова ГО «Батьківська рада Львівщини», також на збори прийшли батьки дітей 4-ї музичної школи, яка «з вини та маніпуляцій влади і посадовців опинилася під загрозою знищення». На зборах одностайно прийняли рішення підтримати талановитих дітей та втрутитися в конфлікт.

«Також хочу привітати всіх членів та активістів зі створенням двох нових підрозділів (осередків) ГО Батьківська рада Львівщини в м. Трускавець та смт. Рудно, голови яких були представлені на засіданні п. Марія Єлащук та п. Ольга Тимик», - додала Олена Пономарева.