klinВійськово-медичний клінічний центр Західного регіону хоче у наступному році отримати у чотири рази більше коштів на медичне обладнання, ніж було йому виділено цьогоріч. Про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру, полковник медичної служби Іван Гайда, передає Львівський портал.

«На наступний рік ми сподіваємось, що постачання і фінансування буде кращим, ніж цього року. Ми очікуємо в 4 рази збільшення фінансування на медичне обладнання, але це обладнання буде не тільки для нашого центру, а й для наших підпорядкованих госпіталів, медичних підрозділів військових частин», – зазначив Іван Гайда.

Не зважаючи на це, центр продовжує працювати у посиленому режимі і забезпечувати пацієнтів необхідним лікуванням.

«Сьогодні ми маємо відносно належне забезпечення як медикаментами, так і розхідними матеріалами. Військовослужбовці дійсної служби і ветерани військової служби забезпечені в нас практично повністю. Є деякі виключення, але нам вдається їх покривати за кошти меценатів і волонтерів», – додав начальник Військово-медичного клінічного центру.

Також на брифінгу повідомили про те, що військово-медичний клінічний центр Західного регіону потребує волонтерів у відділення відновлювального лікування та реабілітації. «На сьогодні найгостріша проблема у нас існує у відділенні відновлювального лікування та реабілітації. Для того, щоб надавати допомогу на європейському рівні ми використовуємо мультидисциплінарний підхід до кожного пацієнта. Для тих пацієнтів, які розміщені на 20 ліжках цього відділення по всіх європейських і світових стандартах нам потрібно 65 фахівців. На жаль, сьогодні ми маємо лише 29. Реабілітологи, фізичні терапевти працюють, не покладаючи рук. Тому ми потребуємо зараз волонтерської допомоги в помічниках. Якщо хтось хоче допомогти, прошу безпосередньо підходити до мене», – зазначив Іван Гайда.

Зараз на базі начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону перебуває 30 бійців АТО.

Адреса госпіталю: м. Львів, вул. Личаківська, 26

Телефон: (032) 275-95-00

Електронна пошта:  vmkczr@ukr.net