попоопопоппоЛьвівський журналіст, АТОвець Руслан Оруджев відмовився здавати гроші на купівлю нової постільної білизни у дитсадок, куди ходить його дитина. Натомість, чоловік вирішив запропонувати керівництву дитсадка альтернативний варіант, і приніс два набори постільної білизни для двох дітей, чиї батьки не здали грошей на покупку.

«З нас спробували хитрістю витягти гроші. Батькам розказали, що немає грошей на другий комплект постелі. При цьому річний бюджет цього садочка становить понад 7 мільйонів гривень, з яких 3 мільйони передбачені на різні витрати. Отож, батькам сказали, мовляв, якщо ви не здасте кошти, ваша дитина буде спати на другому старому комплекті. Тому ми вирішили піти іншим шляхом. Для своєї дитини, а також для ще однієї дівчинки ми купили два нових комплекти білизни та віддати їх безпосередньо завідувачеві закладу», - розповів Руслан Оруджев у своєму відеосюжеті.

Щоправда, спроба передати комплект білизни завершилася нічим. Завідувач дитсадка запевнила журналіста, що у закладі є достатньо комплектів постільної білизни, навіть у надлишку. А будь-які збори коштів – винятково ініціатива батьків, до якої адміністрація не має жодного стосунку.

«Нам повернули ці комплекти білизни, бо в них начебто надлишкові запаси, купівля нових комплектів – ініціатива батьків, а наша постіль, окрім того, є несертифікованою», - розповів Руслан Оруджев.

Нагадаємо, 26 вересня начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик підписала Наказ «Про заборону обігу готівкових коштів та забезпечення заходів щодо запобігання корупції у навчальних закладах м. Львова».

Відповідно до цього наказу, працівникам навчальних закладів, а також батьківським комітетам та учасникам навчально-виховного процесу категорично заборонено збирати готівкові кошти з батьків учнів та вихованців навчальних закладів м. Львова для вирішення фінансових питань, пов’язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт, відзначення ювілейних та святкових дат тощо.