PM6image002Майже два тижні правоохоронці розшукували ікону, викрадену в Львівській області. Святиня щезла з дерев’яної пастушкової церкви у Гибичах на Львівщині. Про зникнення експонату дізналися під час чергової екскурсії до святині. Як каже Василь Івашків, сільський голова села Губичі Львіської області, невідомі зняли ікону, а на її місце повісили два старовинних образи.

PM585image001Про те, що викрадена річ знаходиться в Бучацькому районі, сільський голова села Нові Петликівці Тарас Єднак дізнався від львівських правоохоронців. Саме вони повідомили, що у каплиці, ймовірно, зберігається ікона, яка належить іншим прихожанам.

Як інформують у відділі комунікації поліції Тернопільської області, капличка знаходиться на околиці в полі, на перетині двох сіл, дещо віддалено від населених пунктів. Її звели на честь Героїв Небесної сотні. Вхід до каплички, каже Тарас Єднак, вільний і вона постійно відчинена. Як потрапив релігійний експонат до них - не знає. Після того, як львівські правоохоронці переконалися, що це саме та ікона, яку вони розшукують, біля образу встановили охорону. Допоки вирішувалося питання щодо її транспортування, до реліквії мали змогу приходити та молитися прихожани Тернопілля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що викрадену з церкви в селі Губичі Старосамбірського району ікону XVIII ст знайшли тернопільські поліцейські неподалік Бучача Тернопільської області.