Форпост

Протягом 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції у Львівській області зареєстровано 22 друкованих засобів масової інформації. Відтак, як повідомили Форпосту, на зараз в області зареєстровано 442 видання.

За останній рік світ побачив такі газети: «Наш край – Львівщина», «Авто Грін-Лайф», «Газета Фонду Братів Кузьміних», «Галицькі вісті», «Винники info», «PRO DEVELOPMENT», «Побудовано у Львові», «Leopolis news», «Ратуша плюс», «Карітас times», «Яворів Інфо», «Брідська газета», Християнська газета «Євангельський вісник», «Побудовано у Львові», «Глечик Інфо», «Дубляни. Майбутнє», «Громадський контроль Яворівщини», «Вісник АгроФорум», «Воля і Честь», «Незалежність: Анонси. Події. Проекти».

Зареєстровано також три журнали: «Улюблені сучасні пісні», «ТОП 50», «Люди Львова».

Крім того, світ побачив збірник «Весняний салон».

Експертів, в яких Форпост поцікавився думкою щодо руху на медіа-ринку Львівщини, особливо потішилися з «Глечика» і найбільше зацікавила нова «Ратуша».

Мінімальне розслідування Форпосту довело смішний факт, що такий собі Веділін Дмитро Володимирович (79019, Львівська обл., м. Львів, вул. Рибна, 5/19. Свідоцтво ЛВ 1224/478-р від 11.04.2016) зареєстрував на себе газету "Ратуша плюс". Але що цікаво - спочатку він приніс документи на реєстрацію просто в газету «Ратуша». Хто ця людина? Рейдер чи божевільний невідомо.

У коментарі Форпосту легітимний редактор «Ратуші» Микола Савельєв зазначив: «Приходив чоловік. Казав буде реєструвати видання з назвою "Ратуша +" Питав мою думку. Я сказав, що я категорично проти. Він заявив, що все одно це робитиме. Від часу його візиту минуло більше як півроку. Я вже й забув. І раптом: жив курілка»!

Нагадуємо, що газета Ратуша є офіційним органом Львівської міськради. Зараз проходить процес роздержавлення і через два роки піде у вільне плавання. Головний редактор Микола Савельєв відомий як опонент мера, волонтер.