1564156321563Боєць-художник зі Львова написав полотна про життя солдатів. Сірі будні блокпоста Маріуполя Донецької області зробив яскравішими військовослужбовець Національної гвардії України. Для цього боєць-художник взяв у руки пензля і фарби, і написав картини про життя солдатів.Про це повідомляє Телеканал ТV-7 Маріуполь

Роботи виконані у вільний від бойових чергувань час і присвячені кожному бійцю Нацгвардії. «Перша робота була прапор і герб України. Подумав, спробую щось класне, сильніше зробити. Ось так і вийшло - люди, воїни, Нацгвардія», - розповів військовий.

1251651651Юрій Федис зі Львова. Він прийшов в Національну гвардію за контрактом. А до цього закінчив художнє училище. Раніше писав яскраві натюрморти. Військовий стріт-арт освоїв вже тут - в Маріуполі. «Ми приїхали взимку. Все так сіро було, похмуро. Думаю, ну намалюю щось цікаве. Ось так вийшло. У кожну ротацію намагаюся приїхати, щось намалювати. Залишити щось від себе місту. Думаю, колись це все закінчиться і це не пропаде», - поділився Юрій.

1515631653Свої картини він писав на холодному вітрі - замерзали руки. Але навіть через час фарби на роботах не зблякли. Ці картини, як дзеркало, відображають реальність. Одна з робіт «Солдати на заході» - в ній багато особистого.

Художник обіцяв, що продовжить працювати і вся огорожа буде розфарбована - місця для творчості предостатньо. Юрій служити буде ще 3 роки. За цей час сірий блокпост перетвориться в галерею під відкритим небом. Прикрашати її будуть роботи художника і воїна.