80435d3ece6b1c663fa5394f0ad6001522 листопада у нічному клубі "Малевич" у Львові таки відбудеться концерт гурту "Неангали" і громадські активісти його не бойкотуватимуть. Про це у коментарі Форпосту повідомив активіст і представник Добровольчого руху ОУН Олег Окопський. Він виступає за заборону у місті концертів артистів, які співали на території Криму та Росії під час війни та не визнають її агресором.

"Вони виконали вимоги, заявили публічно на своїй сторінці, що вони в Російську Федерацію не їдуть, хоча мають запрошення, і це їх принципова позиція, оскільки є окупований Крим. Вони визнали окупацію Криму, тому такий компромісний варіант ми знайшли з організаторами концерту, хоч нашою вимогою завжди було відеозвернення. Але дійшли до консенсусу у тому плані, що даний концерт був запланований ще до подій із Бабкіним. І ми домовились, що наступного разу організатори будуть моніторити артистів, яких запрошують, щоб таких ситуацій більше не виникало", - пояснює Олег Окопський.

На запитання журналіста сайту 032.ua під час інтерв'ю про те, чи планує гурт виступати у Росії чи Криму, співачки заявили:

"Якщо ви маєте на увазі Росію - то ні. Ми не виступаємо в Російській Федерації. Це – свідомий вибір. Ми – українська група, яка має запрошення до виступів там, але ми від них відмовляємось. Натомість, ми щільно плануємо свої виступи у Білорусі та Прибалтиці. У Криму також ні. З моменту анексії Криму у нас не було там жодного концерту. Відповідно, випереджаючи ваше наступне питання, ми не виступаємо й на тимчасово окупованих українських територіях в Донецькій та Луганській областях. Ми підтримуємо територіальну цілісність і єдність України та вважаємо неприпустимим гастролювати в місцях, які викликають обурення в суспільстві.", - кажуть дівчата.

А ось концерт Ірини Білик активісти бойкотуватимуть. Вона разом із Ані Лорак, Вєрою Брєжнєвою та Таісією Повалій була присутня на офіційних заходах у Кремлівському палаці у травні 2017 року.

1493787358 2"Активісти намагатимутся не допустити її концерту, оскільки вона їздила у Москву. На окупований Крим вона їздила не через територію України, а порушуючи закони України. Цього року вона взяла участь у публічному заході, це були ювілейний концерт і вечірка Кіркорова. А концерт відбувався у Кремлівському палаці, де фактично приймаються рішення про війну. У заході також прийняли участь офіційні особи російскої влади. Там був представник Путіна. Для нас це не припустимо. Нехай вона вибирає. Або вона їздить у Москву на різні ювілейчики, або залишається українською співачкою. Тому її виступи у Львові є неможливими. Якщо "Неангели" виступали десь у російських гей-клубах і це був десь 2015 чи 2016 рік і зараз сказали, що принципово туди не їздять, то вона продовжує брати участь у офіційних заходах у 2017 році", - каже активіст.

"Вкотре, відповідальні за проведення культурно-розважальних заходів у Львівській міськраді самоусунулися від цієї функції контролювати виконання рішення про заборону проросійських артистів виступати у Львові, які можуть призвести до масових сутичок", - додає керівник "Економічного бойкотного руху" Олег Радик.