Форпост

4W6rzUuoKOUБюджет Львова недоотримає майже 5,5 мільйонів гривень. Саме таку суму недодасть до міської казни забудовник ТзОВ "ЖБК "Ваш дім". Львівська міськрада звільнила його від сплати пайового внеску у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Львова. Про це йдеться у заяві, яку Укроп Львівщини оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук.

"За таке рішення, всупереч здоровому глузду і з порушенням процедури розгляду, депутати Львівської міської ради від партій «Самопоміч», ББП «Солідарність», «Громадянська позиція» та «Народний контроль» проголосували 26 грудня 2016 року на останній сесії Львівської міськради.

Депутатами попереднього скликання Товариству з обмеженою відповідальністю “Житлово-будівельна компанія “Ваш дім“, що належить відомому львівському мільйонеру, для будівництва комплексу багатоквартирних житлових будинків на вул. Пасічній, 133 була надана ділянка. За умовами Ухвали міської ради від 03.04.2008 № 1697 “Про порядок залучення коштів інвесторів (замовників, забудовників) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова“ забудовник мав внести до міського бюджету 5 468 299,69 гривень. Проте, швидко і технічно обійшов цю вимогу: подав позов до Київського суду, щоб скасувати такий внесок. Суд виніс рішення на користь забудовника. Юристи львівської міської ради жодного разу не були на судовому засіданні. Пояснили, що захищали інтереси міста … дистанційно.

15965303 1088306157964239 5340564800742049400 nПід час обговорення на останній сесії ЛМР, 26 грудня 2016 року, щодо звернення «ЖБК «Ваш дім»» про звільнення його від сплати цих коштів до міського бюджету, з’ясувалось, що таке звернення ще й не пройшло попереднього розгляду на комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики. Але із 60 присутніх на сесії львівських депутатів, 43 проголосували за те, щоб мільйонер, який є власником підприємства, офіційно не платив коштів місту.

«На ці гроші, щонайменше, можна було повністю замінити вікна у двох міських школах, - обурюється Ігор Телішевський, голова фракції «УКРОПу». – Ми вже звернулись до правоохоронних органів із заявою щодо підозри у корупційній змові. Нехай це буде прецедентом у міськраді, але такі «договорняки» час припиняти! Часи сумнівної єдності в причинені Львову шкоди минули», - йдеться у повідомленні.