У розпорядження Форпосту потрапило відео одержання хабара екс-начальником Старосамбірського ТСЦ МВС Василем Солтисом. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Василь Солтис отримав 2700 грн за вплив на прийняття рішення службовими особами Регіонального сервісного центру МВС у Львівської області про виділення номерного знаку ВС 6888 ЕО​​​.

Водночас, Старосамбірський районний суд виправдав колишнього начальника Старосамбірського територіального сервісного центру МВС Василя Солтиса. Як писали «Наші гроші. Львів», посилаючись на вирок суду, аналізуючи докази, суддя Бонецький дійшов висновку, що протокол обшуку у Старосамбірському ТСЦ, під час якого з куртки Солтиса вилучили 2700 грн, є недопустимим доказом. Суддя звернув увагу на порушення КПК під час проведення обшуку, зокрема відсутність понятих на момент його початку. Крім того, суддя побачив інші порушення КПК, через які визнав, зокрема, недопустими доказами протокол огляду та ідентифікації грошових коштів, речові докази (куртку Солтиса та 2700 грн), протоколи за результатами проведення негласних слідчих дій (з доданими аудіо- та відеозаписами).

Крім того, суддя звернув увагу на фактичні обставини справи і покази ключового свідка, які привели його до переконання, що «ініціатива вчинення злочину» належала оперативним працівникам органів СБУ.

У підсумку суддя Бонецький вирішив виправдати Василя Солтиса через відсутність у його діях складу злочину, адже його вина не була доведена доказами, наданими обвинуваченням.

До слова, з ухвал інших суддів у цій справі відомо, що прокуратура щонайменше двічі заявляла про відвід судді Бонецького – посилаючись на упередженість та «однобічний розгляд клопотань» суддею, а також на матеріали СБУ, згідно з якими Василь Солтис та Любомир Бонецький «часто проводять дозвілля разом в позаробочий час та у вихідні дні, спільно здійснюють виїзди на риболовлю, відпочинок за містом, відвідують дні народження один одного та спільних знайомих». У задоволенні цих заяв прокуратурі відмовляли.