0de0e94f28b39c687383b777d97ea8b5Міський голова Львова Андрій Садовий залишив працівників ЛКП «Газета» «Ратуша» без зарплати за листопад і грудень. Він це прекрасно розуміє. У цій ситуації Садовий дуже серйозно підставив себе. Про це у коментарі заявив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв повідимляє ІА ZIK.

Він зазначив, кілька місяців тому у «Ратуші» завершився аудит, який проводили працівники під керівництвом начальника відділу аудиту Львівської міської ради пана Дроздова.

«Тобто, те, що «Ратуша» відмовляється проводити аудит, Андрій Іванович просто сказав неправду», – наголосив журналіст.

Він зазначив, що у питанні про виділення 171 тис. грн газеті мова не йде про підвищення зарплати.

«Мова йде про те, що з травня, відповідно до закону співробітникам комунальних підприємств підняли ставки. Ми могли брати на це кошти лише в межах виділеного нам бюджету. Тобто, ми брали гроші на підвищення зарплат за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень з коштів, виділених на листопад і грудень, – заявив М. Савельєв. – З цих грошей ми підняли ставки. Відповідно на листопад і грудень коштів не лишилось».

«Заблокувавши 171 тис. грн, за яку проголосувала вся бюджетна комісія – не було жодного, хто утримався, бо депутати розуміли, що це необхідні кошти – Садовий просто залишив працівників ЛКП «Газета» «Ратуша» без зарплати. Він це прекрасно розуміє», – додав журналіст.

М. Савельєв зазначив, що у статуті «Ратуші» прописано, що кошти на зарплату виділяє засновник – Львівська міська рада.

«Я розумію, що Андрію Івановичу не подобається газета «Ратуша», яка критикує і його діяльність, і його підлеглих. Але це не є підставою, щоб залишати працівників без зарплати. Мені, скажімо, теж не подобається діяльність Андрія Івановича Садового на його посаді. Я вважаю, що він не на своєму місці. Але це ж не є підставою для того, щоб не виплачувати йому зарплату. Закон поки не каже, що за всі ці збитки через його діяльність чи бездіяльність, завдані Львову, у нього можна забрати заробітну плату, – наголосив М. Савельєв. – Ми своєю діяльністю не завдаємо жодних збитків. За нашими матеріалами було порушено кілька кримінальних справ. Крім того, скажімо, ми писали, що не можна було виділяти Чуркіну 20 млн грн. Міська рада за це проголосувала, а на наступній сесії це скасувала. Тобто, я думаю, що ми свій хліб їмо недаремно. Спроба Садового забрати у нас цей шмат хліба наразиться на серйозний супротив».

На думку журналіста, у цій ситуації Садовий себе дуже серйозно підставив.

«Не знаю, з чиєї подачі, бо за моєю інформацією, керівник юридичного департаменту Гелена Пайонкевич сказала, що закон на стороні ЛКП «Газета» «Ратуша», а не на стороні мера Андрія Садового. За це я їй щиро вдячний», – додав М. Савельєв.

Нагадаємо, сьогодні, 17 листопада, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради розглядали питання щодо змін до міського бюджету Львова на 2017 рік. Зокрема, йшлося про виділення понад 171 тис. грн на збільшення зарплат працівникам комунальної газети «Ратуша». Однак за пропозицією міського голови Львова Андрія Садового це питання перенесли.