4545645У Львові хочуть створити алею зі зручним покриттям для велосипедистів та людей із інвалідністю. На вул. Коперника під мурами храму святого Лазаря хочуть побудувати спільну для пішоходів та велосипедистів алею. Про це розповів директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, повідомляє Tvoemisto.tv

Очікують, що покриття алеї буде зручним для велосепедистів та людей із інвалідністю, тобто на доріжці не буде сходів та грубої бруківки, які можуть перешкоджати зручному руху. Натомість алею замостять мозаїкою або бетонною чи клінкерною плиткою.

Також Олег Шмід зазначив, що ця алея не користується великим попитом серед пішоходів, оскільки вона піднімається вгору. Тому передбачають, що ця ділянка руху не буде перенавантажена і пішоходам та велосепедистам буде зручно вміщатися на одному просторі.

Проте, за словами Олега Шміда, на цій ділянці є одне небезпечне місце. На початку майбутньої алеї (біля автошколи) є вузький тротуар, де пішоходам та велосепедистам доведеться поступатися місцем. Але за 50 метрів далі вже починається алея розширюється.

Замовник проекту –  управління історичного середовища ЛМР. Його мають внести у бюджет розвитку на 2018-й рік.

Нагадаємо, на вулиці Коперника у Львові планують побудувати трамвайну колію у бік центру до перетину з вулицею Бандери. Ділянка трамвайної лінії довжиною 300 метрів йтиме до перехрестя з вул. Сахарова – Вітовського. Планується, що на цьому шляху у центр їхатиме трамвай №3, але вертатиметься він за нинішнім маршуртом. Продовження колії планують провести в межах реконструкції вул. Вітовського та перехрестя вулиць Сахарова, Вітовського, Коперника.