976467467467474784468Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка закликав поліцію та громадськість активніше боротися з нетверезими водіями. Зокрема він вважає доцільним піддавати публічному осуду суддів, через рішення яких водії часто уникають відповідальності за кермування у стані сп’яніння. Також він закликав Львівську облраду ініціювати посилення відповідальності для нетверезих водіїв. Це Олег Синютка заявив на нараді у Львівській ОДА, пише Zaxid.net.

Олег Синютка звернувся до депутатів Львівської облради з проханням проголосувати за звернення до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за повторне протягом року водіння у стані сп’яніння. Йдеться про ч. 2 ст. 130 КУпАП, де окрім штрафу за повторне порушення суд має право ще й вилучити транспортний засіб.

«У статті сказано «з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого». Те, що хтось може собі дозволити викупити в держави свій автомобіль, – одна справа. Але проблема ще у й тому, що суди можуть і не вилучати його. Нам треба ініціювати звернення до законодавця, щоб у таких випадках суди були зобов’язані призначати крім штрафу ще й вилучення машини», – сказав Олег Синютка.

Окрім того він сказав, що треба «впливати на надто лояльних суддів», які часто з різних причин не призначають покарання за такі порушення, і висвітлювати такі рішення.

«Неприпустимо, що людина, яку не раз затримали п’яною за кермом, уникає покарання через лояльність суддів. Давайте будемо робити публічними судові слухання, на яких розглядатимуть справи щодо нетверезих водіїв. І хай цей суддя спробує, дивлячись в очі громадським активістам і журналістам сказати, ще це нормально, коли людину по два-три рази затримують у стані сп’яніння за кермом, і її не треба карати. Також нам треба поговорити з громадськими організціями, які беруть на поруки таких водіїв», – сказав Олег Синютка.

Також читайте