sonnyk smittja 1Залізничний відділ поліції розслідує закупівлі послуг з проектування будівництва сміттєпереробного комплексу комунальним підприємством «Львівтеплоенерго». На думку слідчих, уклавши два прямі договори на ці роботи, теплоенерго уникло проведення конкурсних торгів. Про це стало відомо з ухвал суду, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть «Наші гроші. Львів».

Як повідомляло видання, у березні та червні цього року «Львівтеплоенерго» підписало два договори щодо сміттєпереробного заводу без проведення конкурсних торгів.

У березні ПАТ «Важпромавтоматика» отримало замовлення на послуги щодо розробки техніко-економічного обгрунтування для будівництва сміттєпереробного комплексу за 490 тис. грн, а у червні ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство “Котлоенергопроект”» – ще майже 4,95 млн грн на розробку проектної документації для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Закупівлі провели без конкурсу, оскільки ще у березні на роботи для ЛКП діяв поріг у 500 тис. грн. У кінці квітня виконком ЛМР вніс зміни до рішення «Про здійснення електронних закупівель у м.Львові», піднявши пороги для замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання». Тобто «Львівтеплоенерго» змогло замовляти роботи до 5 млн грн без проведення закупівель в системі Prozorro.

Слідчий Залізничного відділу поліції покликається на те, що посадові особи «Львівтеплоенерго» з метою ухилення від проведення процедури конкурсних торгів уклали дві угоди, в результаті яких сума 5,5 млн грн була розділена на 490 тис. грн та 4,9 млн. грн, які є нижчими за встановлений ліміт стосовно проведення конкурсних торгів у відповідності до ЗУ «Про публічні закупівлі», хоча зазначені угоди укладені по одному і тому ж предмету закупівлі.

14 листопада суд дозволив слідчому вилучити документи «Котлоенергопроекту», «Важпромавтоматики» та «Львівтеплоенерго» щодо виготовлення проектно-кошторисної документації.

Розслідування (№12017140060004592) розпочали за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Опитані «НГ. Львів» експерти певні, що закупівлі були здійснені з дотриманням законодавства, втім підозрілою є вартість робіт, яка у двох випадках була дуже наближена до діючих порогів на момент підписання договорів.