dsc5145 b567f308b90b4f92ff21c0e9a8800b06
Фото: прес-служба ЛМР
Тепер мешканці Шевченківського району міста Львова зможуть отримувати офтальмологічну допомогу на якісно новому рівні. В цьому році за фінансової підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні відремонтовано та обладнано офтальмологічний кабінет поліклінічного відділення № 1 Комунального підприємства Львівська 1-а міська клінічна лікарня ім. Князя Лева, що на вулиці Лемківській, 28. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Зі слів головного лікаря 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева Джаваїри Джафарової, офтальмологічний кабінет, що розташований на 1-му поверсі поліклінічного відділення  № 1, створений за ініціативи голови Об’єднаного конгресу азербайджанців України у Львівській області Теймура Мамедова та адміністрації лікарні, відремонтований та оснащений за кошти Посольства Азербайджанської Республіки та депутата Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова.

«Сьогодні в державі здійснюється низка заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я населення. Цьому сприятиме реформа системи охорони здоров’я, однією з ланок якої є покращення матеріально-технічної бази лікарень. Завдяки підтримці Посольства Азербайджанської Республіки та депутата Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова, проведено ремонтні роботи в офтальмологічному кабінеті та придбано меблі на суму 150 тис. грн., закуплено медичне обладнання на суму 290 тис. грн. Тому сьогодні дуже приємно подякувати за цю допомогу, яку нам надали у відкритті цього сучасного офтальмологічного кабінету.

З кожним роком кількість людей з патологією зору постійно зростає. Серед усієї захворюваності львів’ян, захворювання очей займають 10%. Тому важливе значення має саме вчасна діагностика очних захворювань. У Львові ми велику увагу приділяємо зміцненню здоров’я, і увесь час організовуємо різноманітні акції, у тому числі і щодо ранньої діагностики глаукоми і катаракти. І тепер новостворений кабінет також сприятиме вчасній профілактиці, діагностиці та лікуванню патології органів зору на найвищому рівні», - розповіла головний лікар 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева Джаваїра Джафарова.

В офтальмологічному кабінеті працюють 2 лікарів, і сьогодні тут здійснюють увесь спектр сучасних методів діагностики та лікування захворювань і травм органів зору.

У прес-службі також зазначають, що у Шевченківському районі Львова проживає найбільша кількість людей з патологією зору, адже тут були розташовані підприємства Українського Товариства сліпих, незрячі працівники яких є сьогодні пацієнтами 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева (а це близько 800 осіб). Також у поліклінічному відділенні №1 впродовж тривалого часу функціонує кабінет для прийому людей з патологією слуху, який щорічно обслуговує близько 400 – 450 пацієнтів.

Зазначимо, що в рамках розвитку та поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Азербайджанською Республікою, з боку дипломатичної місії Азербайджанської Республіки у різних регіонах України реалізується низка економічних та гуманітарних проектів. Саме в цьому контексті було відремонтовано та оснащено найновішим обладнанням офтальмологічний кабінет 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева.