24167186 1875280849166511 1388915331 oХутір Дернаки, чисельністю 110 мешканців, через відсутність проїзної дороги став відірваним від решти сіл, не говорячи про сполучення з районним центром у м. Яворові і м. Львів, хоч і відстань невелика і зона прикордонна. Систаматично по цій ділянці їздять лісовози, котрі катастрофічно розбивають ґрунтову дорогу і роблять її для проїзду легкового автомобіля неможливою. Ситуація стала критичною, коли з початку листопада 2017 року  перестав курсувати шкільний автобус та діти не мають можливості потрапити на навчання у село Оселя. Про це Форпосту розповіла голова Громадської ради Яворівської РДА Ірина Сливка.

«Уся відповідальність на ситуації з дорогою лежить на Службі доріг у Львівській області, на балансі якої знаходиться дорога Черчик-Оселя-Дернаки та відповідно районної та обласної влади, котрі не вбачають потреби у належному фінансуванні ремонту», - зазначає активістка.

За словами Ірини Сливки, чиновники обіцяли підсипати дорогу щебенем бодай на зимовий період. Але поки що зрушень у цьому питанні немає. 

«Батьки готові відстоювати права дітей на освіту і дорогу акціями протесту та перекриттям траси з повторними зверненнями до органів влади. Ми даємо їм тиждень на те, аби вони виконали обіцянку. Інакше будемо вдаватися до радикальніших дій», - підкреслила Ірина Сливка.