24282207 1531604766934372 1092493980 nПід час свого виступу на Львівському безпековому форумі голова облдержадміністрації Олег Синютка зробив зауваження організаторам заходу. Під час однієї із презентацій були використані карти на яких Донецька та Луганська області були позначені як "ДНР" та "ЛНР". Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

151654165"У мене запитання до організаторів форуму. Ми у Львові на такій важливій конференції і я вважаю, що це сьогодні це провокативна річ по відношенню до спікерів, які запрошені. Коли ми у Львові бачимо, що на мапі зображено назва "народних" республік Донецька і Луганська, я був здивований, коли у Львові продавалась символіка Донецької і Луганської областей, але коли сьогодні на Безпековому форумі на екрані написано "Народні" республіки Донецька і Луганська, то я вважаю, що це є елемент гібридної війни, який спрямований проти України, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у Львівському регіоні. Я змушений буду звернутись до Служби безпеки України, щоб вони перевірили чи це випадковість, чи задумана річ, щоб дискредитувати Львівський регіон", - заявив Олег Синютка.

24251709 1531636360264546 1653023517 nНагадаємо, 30 листопада - 1 грудня триває "Львівський Безпековий Форум". Це дискусійна платформа для пошуку відповіді на питання яким має бути новий безпековий порядок в світі. Співорганізатором дійства є Львівська міська рада.

"Неспроможність міжнародних безпекових інституцій визнати реальність, назвати війни – війнам, а агресорів – агресорами, зухвалість та безкарність порушників безпекових договорів – нищать довіру людей. Без довіри втрачають сенс угоди, знецінюються альянси, порожніють гарантії. Без довіри скресає легітимність сучасної безпекової моделі світу.

Війна в центрі Європи, дезінтеграційні процеси в ЄС, звинувачення у залежності ОБСЄ, слабкість ООН – є наслідками дефіциту легітимності безпекових інституцій.

Тож питання часу – що прийде на заміну нинішні моделі міжнародної безпеки, яка мала б захистити людей від привиду світової війни. І міцність або крихкість цієї моделі буде напряму залежати від того, наскільки в неї повірять люди, які зараз є в стані невизначеності та страху", - йдеться у описі заходу.