BoberskyЛьвів’ян запрошують на громадське слухання щодо спорудження пам'ятника Івану Боберському.

Вони відбудуться 4 грудня о 13 годині, - інформує кореспондент сайту 032.ua з посиланням на матеріали, надані ініціатором обговорення і опубліковані на сайті Львівської міськради.

Ініціативні мешканці Львова пропонують спорудити пам’ятник Івану Боберському на перетині вулиць Словацького та Січових Стрільців, на місці Античного кубка.

Автори концепції зазначають, що Іван Боберський був духовним батьком Січового Стрілецтва, а його вихованцями були: Степан Шухевич, Євген Коновалець, Петро Франко, Олена Степанів, Олександр Тисовський, які боролися за ЗУНР.

«Римляни видумали пам’ятники, щоб виховувати патріотів Римської держави. Пам’ятник — це один із засобів виховання молоді у патріотичних традиціях. Задум пам’ятника полягає у тому, щоб наблизити його до львівської громади. Застиглий у скульптурі Іван Боберський має стати для сучасного молодого покоління взірцем жертовності і нескореності у час гібридної війни», - вважають ініціатори встановлення пам’ятника.

За попередніми планами, висота скульптур становитиме 2 м 80 см, висота постаменту — 1 м 20 см, сумарна висота пам’ятника — 3 м, що є фактичними параметрами фігурної клумби.

Позаду пам’ятника, праворуч півколом розмістять 7 символів-емблем: УНР, ЗУНР, Товариств Січі, Сокола, України, Пласту, Січових Стрільців.

Громадське слухання відбудеться у великому сесійному залі Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок,1). Реєстрація відбуватиметься з 12:40 до 13:00 на підставі паспорту громадянина України.

Нагадаємо, раніше у Львові відбулось громадське слухання щодо спорудження храму на вул. Пасічній.