870097 6Серед тих, хто упродовж десяти місяців поточного року звернувся до Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, переважали представниці прекрасної статі. Загалом упродовж вказаного періоду соціальні послуги у базових ЦЗ отримували 45,4 тисячі безробітних, у тому числі 25,3 тисячі або 55,7% складали жінки, з-посеред них найчисельнішою є група віком 25-34 роки – 2,6 тисячі осіб. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА. 

Відповідно до статистичних даних, головні причини втрати роботи – звільнення за згодою сторін або за власним бажанням, вивільнення у зв’язку з реорганізацією чи скороченням штатної чисельності. Майже 15,0 тисяч клієнтів ЦЗ мають повну вищу освіту, 14,8 – професійно-технічну і 10,5 – базову та неповну вищу.

Як свідчить моніторинг, мешканки Львівщини більш активно шукають роботу, аніж чоловіки. До прикладу, серед 14,5 тисяч безробітних, які були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, 7,8 тисяч становили жінки (53,6%).

А громадські та інші роботи тимчасового характеру частіше погоджуються виконувати особи сильної статі. Упродовж січня-жовтня до такого виду зайнятості залучено 2,8 тисячі чоловіків і лише 2,5 тисячі жінок.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності безробітних та збалансування попиту і пропозиції робочої сили обласна служба зайнятості організовує професійне навчання. Цьогоріч за скеруванням базових ЦЗ підвищували рівень кваліфікації або освоювали актуальні на ринку праці професії 9,3 тисячі безробітних.