Stary Rynek PoznanПознань стала першим містом у Польщі, яке запровадило україномовну версію офіційної інтернет-сторінки. Українці становлять найбільшу національну меншину у Великопольському воєводстві, й на цій сторінці вони знайдуть інформацію про місто, проживання, працю та навчання в Познані. Про це пише POLUKR.net.

Українська стала восьмою мовою офіційної веб-сторінки Познані. Окрім польської, інформація про місто доступна, німецькою, іспанською, португальською, італійською, хорватською мовами. А відтепер – і українською.

«Це відповідь міста на збільшення кількості мешканців українського походження, які становлять близько 90 відсотків усіх іноземців, які приїжджають до Познані. Завдяки новим авіасполученням із Києвом і Львовом туристичний рух з цієї країни також зростає», – зазначила Марта Мазурек, уповноважена мера міста з питань протидії дискримінації.

На сайті міститься інформація про місто, його історію та ділове середовище. Тут також є адреси головних офісів та установ, включаючи консульство. Відвідувачам сторінки доступні поради щодо отримання необхідних документів, проживання та комунікації в місті, пошуків роботи. Окрім того, є корисна інформація для молодих українців, які планують навчатися в одному з університетів чи коледжів Познані.