z1512222800a14iСьогодні, 2 грудня, помер відомий знавець Львова та громадський діяч Ігор Мельник. Про це пише “Збруч”.

Ігор Мельник народився в 1952 році, мешкав на Академічній, ходив в 28-у школу. Потім Ігор Мельник народився в 1952 році, мешкав на Академічній, ходив в 28-у школу. Потім поступив у Політехніку, працював інженером-конструктором. І був активним учасником зовні невидимого, бо неофіційного, культурного і громадського життя Львова.

Навесні 1988 року зайнявся організацією Товариства рідної мови, що потім стало всеукраїнським товариством «Просвітою». 13 червня 1988 року, коли мали відбутися установчі збори, але брама заздалегідь орендованого приміщення (палац культури будівельників, знаний як "Газ") виявилась зачиненою, він запропонував провести збори на площі біля пам'ятника Іванові Франку. Він і провадив цей перший на Україні масовий політичний мітинг, який, власне, започаткував історичний каскад львівських мітингів 1988 року. Був одним з організатором Народного руху України.

На перших демократичних виборах його вибрали депутатом Львівської  обласної і Львівської міської рад, потім він був депутатом Львівської міської ради третього скликання.

В 2012 був засновником Української Галицької партії, після реєстрації став першим її головою (2014-16).

Любив історію, багато писав. Опублікував 10 книг з історії львівських вулиць.

В щоденному "Поступі" був від початків, спочатку редактор відділу, потім заступник головного редактора. Працював у "Львівській брамі".

З 2013 року постійно публікувався на Zbruči.

Минулого року пережив інсульт. Нині не зумів. 65 років.