1511793327 6676Непричетність до ворожих спецслужб Ірина Фаріон доводила російському поліграфісту з московським детектором брехні. Про це повідомив журналіст Руслан Оруджев на своїй сторінці у Фейсбук.

"Кінець тижня минулого робочого тижня співпав з початком українського “рамадану”. В інформаційній площині загубилась одна цікавинка. Новина, яка не сколихнула українське суспільство. Публічна полеміка двох людей — журналіста Дмитра Гордона і политика Ірини Фаріон. Журналіст спираючись на власні роздуми звинуватив одіозну жінку з комуністичним минулим у співпраці зі спецслужбами КГБ-ФСБ. Журналістсько-політична полеміка привела до закликів пройти поліграф, так званий детектор брехні. Хитро-мудра машинка майже зі стовідсоткою гарантією відслідковує психофізичні процеси та найменші спроби обману.

...Кілька днів тому дружні політсилі ЗМІ вибухнули новиною, Ірина Фаріон на детекторі брехні довела свою непричетність до ворожих розвідників. Побратими квапливо звернулись до журналіста Дмитра Гордона за вибаченнями. Останній категорично відмовився перепрошувати та кинув репліку, мовляв вам не пошити мене у дурні за допомогою виключеного зі спілки поліграфістів фахівця. (підтверджена головою спілки інфа)

І ось тут, неканонічному українцю, Оруджеву Руслану Азізовичу, впала відверта ватність львівського поліграфолога Ясінського Олега Миколайовича. Ставлю під відвертий сумнів його відношення до цієї непідкупної професії. Отож, тут, як кажуть, печатки нікуди ставити... Далі по-суті.

Знайомтесь! Перед вами цілісінький очільник “Інституту психофізичних досліджень”. Йопта — гордо звучить! Насправді це “понти” для найвідаленіших сіл сонячної Африки. Лишень там від такої пафосної назви в останнього канібала Конго пісюн від здивування відпаде. Якщо банальоно загуглити, бачимо просту геошку (громадську організацію) зі сильною назвою. Зареєстрована вона в готелі “Турист”, в кімнаті номер 202. От, реально, курва, вагаюсь! Яке місце реєстрації почесніше — кімната в Туристі, чи туалет у знаному-фешенебельному Жоржі? Це перший з понтів. Наступний пафос! Пан Ясінський стверджує, що у нього 14 років почесної та поважної оперативно-розшукової діяльності. По перевіреній інформації — це самозванство. Його найвища посада в системі МВС — начальник дільничих в одному з райвідділів Львова. Це десь, як дємбель-строковик з хоздвору бравірує після повернення до рідного села міфічною службою в суворому армійському спецназі. У мене прохання до друзів-поліцейських! Самозакоханий в себе в досьє зазначає, що обіймав посаду поліграфолога у самісінькому міністерстві. У мене сумнів. Курси з непростого фаху він закінчив в кінці 2015 року. Вже на початку 2017 його поперли зі спілки.

...Довго без практики львівський поліграфіст не сидів. Вже 4 травня 2017 року в Москві розжився РОСІЙСЬКОЮ ліцензією. В голову не лізе, але там пише “территорія на которой разрешено использовать — УКРАИНА”. Не берусь коментувати. Глибокий акуй та повне нерозуміння. Тут, як би питання до СБУ... Людина щойно поперли з органів, володіє купою інформації... В цей час він тусить в Москві на 9 травня (інформація з власних джерел, стверджуюють, що катався в столицю ворога для покладання квітів). В свою чергу у Львові пропонує майбутнім поліграфістам навчання, російські ліцензії та обладнання. Просто пестєц... Ситуацію навіть не порівняти зі справедливим обуренням губернатора написам “Динири” та “Линири” на мапах. Це вже більш ніж предметне питання нацбезпеки.
...Знайомі поліграфологи КАТЕГОРИЧНО відмовляються коментувати ситуацію з товаришами Фаріон та Ясінський. Вони поки в глибокому шоці. Цей інцендент кинув тінь на їхню професію та неупередженість. “Про що, млять, тут говорити??! У нього сам Пашинський успішно тестувався!!!” - кричав мені у слухавку власник української ліцензії та обладнання. Запевнюють, до повного розбору польотів коментарів не буде.

Пашинський??? Фаріон? Вони ж ніколи не брешуть! Поки маємо історію, яка кинула тінь на поліграфологів та їхні так звані детектори брехні. Постарався наш львівський чесний ментоватнік, нелегітимний поліграфіст Олег Ясінський. Спасібо, братан! Беру паузу, готую другу серію. Продовженню, однозначно, бути!" - йдеться у дописі.