1402289 14378817 грудня, на пленарному засіданні Львівської міської ради заслухали інформацію про врегулювання ситуації з незаконним будівництвом на вул. Тараса Шевченка, 307а. Станом на сьогодні у Господарському суді Львівської області є справа про знесення цього будинку, Львівська міська рада чекає рішення суду для вчинення подальших дій. Про це розповіла директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«У 2015 році рішенням сесії Львівської міської ради було продовжено ТзОВ «Каньйон» договір оренди земельної ділянки, орієнтовною площею ділянки 1,5 га, для обслуговування автостоянки. На підставі цієї ухвали було укладено договір оренди земельної ділянки, після чого управлінням архітектури й урбаністики департаменту містобудування було видано містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки на вул.Шевченка, 307а на будівництво готелю з приміщеннями обслуговування. Станом на сьогодні на зазначеній земельній ділянці ТзОВ «Каньйон» веде будівництво багатоквартирних житлових будинків: вже є повністю збудовано один дев’ятиповерховий житловий будинок. Також, наскільки мені відомо, розпочалося будівництво ще декількох дев’ятиповерхових будинків.

Ми звернулися з позовом до суду, станом на сьогодні у нас в Господарському суді Львівської області є ця справа про знесення зазначеного будинку і аналогічна судова справа є у Шевченківському районному суді по знесенню за позовом нашої Інспекції ДАБК. Проблема є у тому, що ТзОВ «Каньйон» мало всі документи на будівництво готелю з обслуговуючими приміщеннями, але розпочали продаж квартир, багато з них вже продано і люди, які придбали у цієї компанії житлові квартири, будуть у не зовсім приємній ситуації. 

Ми маємо можливість укласти мирову угоду і зобов’язати ТзОВ «Каньйон» змінити цільове призначення земельної ділянки, сплатити орендну плату і отримати власність територіальної громади міста Львова, у вигляді штрафних санкцій, або нежитлові приміщення чи ряд квартир, закріплених за черговиками міської ради.

Я розумію, що чим ближчими є судові рішення, тим більше люди, що придбали квартири у цих будинках, мають занепокоєння.  Наша позиція така: ми повернемося до мирного врегулювання питань тоді, коли буде судове рішення про знесення цього будинку. У ТзОВ «Каньйон»  немає документації на цей будинок, бо вся їх документація є на будівництво готелю, а вони будують житловий будинок», - зазначила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.