1 7ВРП оголосила сувору догану судді райсуду Львова Радченку за дозвіл НАБУ обшукати кабінет голови Окружного адмінсуду Києва Вовка. Про це повідомляє Depo.Львів

Вища Рада Правосуддя оголосила сувору догану судді Галицького районного суду Львова Віталію Радченку за надання детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) дозволу на обшук кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Члени ради розглянули скаргу заступника голови Окружного адмінсуду Володимира Келеберди на суддю Радченка. На його думку, суддя Галицького райсуду Львова не мав права розглядати клопотання НАБУ про проведення обшуку в Києві.

Також, на думку членів ради, Радченко недостатньо мотивував своє судове рішення, не вказав чіткий перелік речей, які правоохоронці мають намір вилучити під час обшуку.

ВРП вирішила задовольнити скаргу й застосувала до судді Радченка дисциплінарне покарання у вигляді суворої догани з позбавленням права на одержання доплат до посадового окладу протягом 3 місяців.

26 травня НАБУ провело обшуки вдома й за місцем роботи глави Окружного адмінсуду Києва Вовка. Слідчі дії проведені в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого незаконного збагачення судді.

Нагадаємо, суддя з Донеччини Віталій Радченко оштрафував львівського волонтера за автомобіль для фронту. Також служитель Феміди відомий широкому загалу  не обранням запобіжного заходу колишньому заступнику Генпрокурора Давиду Сакварелідзе.