2514545"Палац Потоцьких  Зимова резиденція Львова” – спільний проект небайдужих громадян Львовата ЛНКГ ім. Б.Г.Возницького, який має на меті популяризацію культурного туризму. Захід триватиме з 15 грудня 2017 року до 15 грудня 2018 року.

Дітям, меншканцям та гостям міста зможуть розповісти про мистецькі твори, які є надбанням і гордістю Львова. Адже практично кожен знає про Мону Лізу в Парижі чи Сикстинську Мадонну в Дрездені, проте одиниці знають про чудові твори, які «живуть» у Львові.

Мета даного заходу — збільшення кількості відвідувачів у Львівській Національній картинній галереї ім. Б. Г. Возницького, популяризація експонатів та подій, що проводяться в Галереї, серед мешканців та гостей Львова, а також створення атмосфери свята.

Для цього на території подвір’я Палацу Потоцьких буде організовано простір для дозвілля дітей та дорослих в одному стилістичному форматі казкового святкового ярмарку. По центру,  буде встановлено ялинку, яку прикрасять ангеликами, створеними за ескізами львівських мисткинь Ольги та Зоряни Опанащук і арт-студії Івони Лобан.

Заходьте на сторінку заходу у Facebook і долучайтесь до творення казки.

Вхід на територію подвір’я Палацу Потоцьких безкоштовний.

У подвір’ї Палацу Потоцьких буде облаштовано:

  • святковий ярмарок для усіх відвідувачів Зимової резиденції;
  • дитячі атракціони, в тому числі каруселі та дитячий потяг;
  • декілька фото-зон, зокрема з фігурами собак різних порід, адже наступний рік — рік собаки;

Подвір’я Палацу Потоцьких буде відкрите для відвідувачів, які захочуть поласувати смаколиками та покататись на атракціонах.Планується проведення різних конкурсів таких, як конкурс на найкращий костюм ангелика,конкурс на найкращу пані та панянку в муфточці і капелюшку,конкурс на найкращий костюм для песика,і ще багато-багато цікавого! Запрошуємо слідкувати за нашими анонсами і оголошеннями, брати участь у заходах і вигравати гарні подарунки:-)

Продовжуючи тему домашніх улюбленців, у рамках програми заходів заплановано проведення параду породистих собак. Організатор –кінологічний центр “ДОК”. Також розроблена квест-екскурсія: відшукати якнайбільше зображення собак на картинах, елементах інтер’єру та серед інших творів мистецтва в експозиційних залах Палацу.

Переможці квестів та найуважніші відвідувачі зможуть поласувати особливим пряничками, виготовленими кондитером чудової львівської кав’ярні "BelleVue".

15215212Також, копії картин з фондів галереї «вийдуть» на вулицю у вигляді тантамаресок – стендів для фотографування з отворами для облич. Таким чином, і діти, і дорослі зможуть в ігровій формі знайомитись з творами мистецтва.

Впродовж святкового місяця, на території Резиденції плануються заходи, що відтворюватимуть зимові розваги львів’ян періоду кінця ХІХ – початку ХХ століття.

У цей період, у подвір’ї  Палацу курсуватимуть шпацер-кеби (чорного та білого кольорів), які є репліками автомобілю Форд 1915 року.

1521251Працівники Львівської картинної галереї ім. Б.Г. Возницького спільно з екскурсійним бюро ProLvivwithlove підготували цікаві екскурсії та квести для дітей та молоді, адже попереду зимові канікули, і вільний час можна буде присвятити захоплюючому знайомству з мистецтвом та архітектурою Львова, а також давніми традиціями святкування зимових свят.

Галерея працюватиме за визначеним розкладом, який ще формується:

вівторок-п’ятниця з 10:30 год. до 17:00 год.

субота-неділя з 10:00 год. до 17:00 год.

Вартість вхідних квитків у Палац Потоцьких:

  • для дорослих : І-й поверх - 30 грн ІІ-й поверх - 30 грн

для студентів: І-й та ІІ-й поверхи - 30 грн

для школярів: І-й та ІІ-й поверхи - 9 грн

  • Вартість екскурсійного супроводу:

для дорослих: І-й та ІІ-й поверхи - 150 грн

для студентів: І-й та ІІ-й поверхи - 90 грн

для школярів: І-й та ІІ-й поверхи - 30 грн