PM356image006Вироком районного суду посадовця визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

У червні цього року працівники Управління захисту економіки у Львівській області, спільно із працівниками слідчого управління поліції Львівщини та за процесуального керівництва прокуратури області, викрили схему системного викрадання готової продукції (кам’яного вугілля), організовану за сприяння посадової особи однієї із шахт Львівщини. 

Окрім того, правоохоронці попередили розкрадання 67 тон вугілля вартістю понад 103 тисячі гривень та затримали завантажені вугіллям вантажні автомашини, водії яких представили супровідні документи, за якими у цей день із шахти уже було вивезене вугілля у визначеній кількості.

PM773image004Встановлено причетність до розкрадання вугілля начальника структурного підрозділу шахти, якого було затримано у порядку ст.208 КПК України та у подальшому суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді  арешту, або, як альтернативу, заставу у розмірі 81,2 тисячі гривень, яку і було сплачено.

Працівники слідчого управління повідомили посадовцю про підозру у скоєннікримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)Кримінального Кодексу України, а обвинувальний акт був скерований на розгляд суду. 

Вироком районного суду посадовця визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.