med reforma1 771x517Львівське обласне територіальне управління АМКУ оштрафувало ТОВ «Галич-Мед» та ТОВ «Торговий дім «с» за спотворення результатів торгів на закупівлю медичних витратних матеріалів, що проводила Пустомитівська центральна районна лікарня у 2015 році. Відповідні рішення АМКУ ухвалив 23 листопада 2017 року. Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Йдеться про два тендери на закупівлю рентгенівської фотоплівки, шприців, систем, катетерів тощо на загальну суму 1,5 млн.

Згідно з рішеннями, за узгодження дій та спотворення результатів торгів в обох  випадках компанії сплатять по 68 тис. грн штрафу, тобто 136 тис. грн кожна.

За допомогою аналізу документів комітету вдалось з’ясувати та довести узгодженість дій. Так обидва учасники торгів завіряли довідки в одного нотаріуса — Ірини Шемченко. Номери довідок про відсутність судимостей мають послідовні порядкові номери, а запит на їх одержання подала одна й таж особа В. Копитко, яка зазначила однаковий телефонний номер. Крім того, учасники зазначили аналогічних постачальників. І подавали ідентичні довідки, хоча в тендерній документації був відсутній зразок.

Цікаво, що ТОВ «Галич-Мед», що зареєстровано у Львові, існує на ринку вже майже 7 років і досі не було переможцем в жодному державному тендері. Власником фірми зазначено Любов Ковальчук.

А ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» неодноразово фігурував у матеріалах «НГ. Львів», зокрема продавав центру екстреної медицини тест-системи для діабетиків із значно завищеними цінами.

Власником «Торгового дому «Медсервіс» є львів’янин Володимир Тихович. Крім цієї компанії йому також належить ТОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство  «Екологія». Це підприємство Тиховича у січні поточного року також було оштрафовано АМКУ за змову на торгах. Крім того фірмі заборонили брати участь у закупівлях протягом трьох років.