318154Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вимагання неправомірної вигоди одним із сільських голів Старосамбірського району Львівської області за надання ним згоди на передачу у власність земельної ділянки. Про це повідомила прокуратура Львівщини.

Встановлено, що сільський голова вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 33 000 грн за сприяння у прийнятті рішення про надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального дачного будівництва на території сільської ради.

Зловмиснику прокурором Львівської області повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Водночас сторона обвинувачення звернулась до суду з клопотаннями про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

За скоєне кримінальне правопорушення службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.