slide3Реєстрація на пробне зовнішнє оцінювання відбуватиметься з 9 до 31 січня 2018 року. Про це сьогодні, 19 грудня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту освіти Львівської ОДА Любомира Мандзій, повідомила прес-служба ЛМР.

Відтак, пробне ЗНО-2018 з української мови та літератури відбудеться 24 березня, а з математики, історії України, англійської, німецької, французької, іспанської мов, фізики, хімії, біології, географії – 31 березня.

"Учні 10 класів мають право спробувати власні сили, зареєструватися та пройти пробне незалежне оцінювання - 2018", - додала Любомира Мандзій.

Варто зазначити, що проходити ЗНО-2018 зможуть лише майбутні вступники - учні 11 класів.

"Пункти пробного тестування будуть в усіх районних центрах, так як відбуватиметься на основній сесії. А з іноземної мови визначено чітко п’ять міст, де будуть відбуватися тестування. І ті, хто хоче реєструватися на пробне тестування з іноземної мови при реєстрації будуть обирати місто. Це зробили для того, аби ці міста добре підготувались в технічному плані для проведення основної сесії", - зазначила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Пункти проведення пробного ЗНО:

  • 24.03.2018 - запланували відкрити майже в усіх районних центрах Львівської області.
  • 31.03.2018 - у містах  Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград, Броди, Жовква, Сокаль, Новояворівськ.
  • Іноземна мова - у містах Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград.

Зазначимо, що вартість пробного ЗНО становить 132 гривні за одне тестування.

Реєстрація учасників з Волинської, Львівської та Рівненської областей здійснюватиметься на сайті ЛРЦОЯО - lv.testportal.gov.ua.

У незалежному оцінюванні 2018 року найбільше змін внесли у тестуванні з іноземних мов.  Саме в тест з іноземної мови додали велику частину аудіювання, а саме тестування триватиме не 120 хвилин, а 180.

Окрім того, збільшили кількість завдань для виконання.

«Всі, хто мають намір у 2018 подавати свої результати з іноземної мови, зобовязані будуть реєструватися і проходити тестування, тому що цьогоріч додалося ще аудіювання», -  повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Цьогоріч випускників 11-х класів – 12879 осіб.

Етапи ЗНО-2018:

Реєстрація: з 06 лютого до 19 березня (внесення змін до 02 квітня)

Основна сесія: з 22 травня по 13 червня

Результати до 15 червня - українська мова і література , математика, іноземні мови, біологія; до 21 червня – історія України, географія, фізика, хімія;

Кожен випускник загальноосвітнього навчального закладу повинен для отримання атестату здати ТРИ предмети у формі ЗНО, які будуть зараховані як державна підсумкова атестація: українська мова; математика або історія України період ХХ – початок ХХІ століття (за вибором учня); з переліку предметів ЗНО.