Форпост

parasyukНародний депутат Володимир Парасюк подав позов до ІА ZIK про захист честі, гідності та ділової репутації.

Копія позовної заяви уже надійшла на адресу ІА ZIК, повідомляють в інформаційній агенції.

Підставою для звернення в суд, згідно позовної заяви, став ролик «Володимир Парасюк, народний депутат України» у телепередачі «По той бік», який вийшов ще 12 вересня 2016 року.

Претензії до журналістів він висуває у трьох пунктах і стосуються вони автомобілів, якими він користується, житла, яке винаймає у Києві, та виконання депутатських обов’язків.

«Вищенаведена інформація порушує мої особисті права, що виражається в упередженому ставленні моїх виборців до мене, а саме в моїх громадських приймальнях, на зустрічах з виборцями лунають висновки про мою співпрацю з олігархами, недобросовісне виконання депутатських обов’язків тощо.

У зв’язку з неправомірним поширенням Відповідачем широкому колу осіб недостовірної інформації відносно мене, я знаходжусь в стані постійного нервового напруження та стресу, що негативно впливає на виконання моїх посадових обов’язків та на повагу громадян», – йдеться у позові нардепа.

І в іншому місці заяви:

«Твердження авторів негативно впливають на оцінку діяльності мене як народного депутата, репрезентанта ідей та цінностей Революції Гідності».

Парасюк також просить визнати частини передачі про його автомобілі, квартиру та прогули сесійних засідань недостовірними та спростувати їх.

Моральну шкоду, завдану, на його думку журналістами, нардеп оцінив у 20 тисяч гривень.