e185e1080e7c10ccb6fdd59fe9d088a3 XL10 січня 2018 року відбудеться зустріч з головним архітектором проекту детального плану території, обмеженої вул. Винниця, залізничною колією у м. Львові. Проектом ДПТ охоплено територію площею 3,89 га.

Територія проектування на даний час використовується як територія садівничого кооперативу «Вінниця». В цілому дана територія потребує комплексного облаштування та формування благоустрою, впорядкування під’їздів і підходів.

За словами головного архітектора проекту Миколи Лопушанського, передбачається деталізація функціонального призначення території для зміни цільового призначення ділянок із земель для садівництва у житлове будівництво.

«Чому постало питання у розробці детального плану. Люди, які отримали акти на право власності під садівництво почали виготовляти дозвільні документи на будівництво житлових будинків, але отримали відмови. Відтак було прийняте рішення про розробку детального плану із зміною цільового призначення земель».    

Як йдеться у пояснювальній записці, в межах усього ДПТ передбачається орієнтовно 36 окремостоячих садибних будинків (27 проектованих) та 7 зблокованих індивідуальних житлових будинків.

Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІМП «Містопроект». Розрахунковий термін реалізації ДПТ -  15 років.

Місце проведення: Великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок,1). Початок о 18.00.