IMG 20180105 WA00073 січня слідчими Нацполіції у Львівській області спільно із працівниками Управління захисту економіки затримано «на гарячому» службовця одного із районних відділів Головного Управління Державної міграційної служби України у Львівській області, який отримав понад 5 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Чоловік обіцяв забезпечити фізичним особам швидке прийняття заяв-анкет та інших необхідних документів для виготовлення і швидкого отримання ними закордонних паспортів.

Вказану посадову особу затримано в порядку ст.208 КПК України та 4 січня прокурором Львівської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, 5 січня зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також, відповідно до рішення суду, відсторонено від займаної посади.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.