vijskkomat yaroslava 03
Фото: Микола Тис
Земельну ділянку, що належала Залізничному військовому комісаріату за адресою вул. Ярослава Мудрого 7, передали у приватні руки. Таке рішення було прийнято депутатами ЛМР 21 грудня під час чергової сесії. ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР» отримала ряд приміщень колишніх військкоматів на баланс у 2009 році від Міноборони.Про це повідомляє IA Zik.

В Львівському окружному військовому комісаріаті повідомляють усю хронологію продажу приміщень військкоматів у Львові.

1 грудня 2007 року почався процес об’єднання військових комісаріатів:

Галицький та Франківський об’єднали у Галицько-Франківський ОРВК;
Личаківський, Шевченківський та Залізничний – у Личаківсько-Шевченківсько-Залізничний ОРВК.
Вже на наступний рік у кошторисі видатків ЛОВК міністерство не передбачило коштів на утримання приміщень військкоматів, тому вони усі переїхали у військове містечко на вулиці Батуринській, 2.

Завершила процес відчуження майна військових комісаріатів передача його ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР»:

- приміщення на вул. Я.Мудрого,7 відчужено актом передачі від 06.05.2009 р.;
- приміщення на вул. Личаківська, 37 – актом від 30.04.2009 р.;
- приміщення на вул. Голубовича, 5 – актом від 30.04.2009 року.

«Подальші власники приміщень не відомі», – пишуть у листі комісари. 

vijskkomat yaroslava 02
Фото: Микола Тис
Проте, журналістам вдалося з'ясувати, що власником будинку на Личаківській, 37, є ТзОВ «Клуб достойних львів’ян». Серед співзасновників клубу – колишній депутат Львівської міськради Артем Хмиз. Ця структура наближена до депутата міської ради кількох скликань Петра Адамика, який у попередній каденції був членом комісії комунального майна та власності. Приміщення колишнього військкомату міська рада продала у 2010 році за 3,726 млн грн, що на той час становило трохи більше ніж 300 доларів за метр квадратний.

vijskkomat yaroslava 04
Фото: Микола Тис
Приміщення на Ярослава Мудрого, як свідчить витяг з реєстру нерухомого майна, на 752,4 м2 було продано ТОВ «Торговий комплекс «Базар України» і купили вони його всього лиш за 803782 грн, тобто трохи більше як за 1 тис. грн за квадратний метр.

Також проданим є і приміщення на Голубовича для ТОВ «Торговий комплекс «Базар України», 325 м2 (разом з гаражем) за  490 тис грн.

Щасливою власницею обох приміщень стала Бомко Валентина Володимирівна, яка причетна до ряду фірм, пов’язаних з будівельним та готельним бізнесом.

А ТОВ «Торговий комплекс «Базар України» вже у березні перейменовано в «Укрпідряд».