Sanzharevskiy2 e1515432858425У Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької проведуть службове розслідування у зв’язку із антиукраїнськими поглядами одного із солістів балету Миколи Санжаревського. Як вдалось з’ясувати журналістам, від початку збройної агресії на сході України та по сьогодні артист театру активно підтримує незаконні угрупування «ДНР» та «ЛНР» та поширює інформацію, що може розцінюватися, як посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомляє Львівський портал.

Микола Санжаревський – соліст балету в Львівській опері. Як йдеться на офіційному сайті Львівського оперного театру, серед його найвідоміших партій є Квазімодо з «Есмеральди», Блазень з «Лебединого озера», чорт та бог-творець з «Сотворення світу» і не лише. Окрім того, Санжаревський виконував одну із партій у фольк-опері «Коли цвіте папороть»,  прем’єра якої нещодавно відбулась в Оперному. Окрім того, він є арт-директором у Львівській школі академічного та сучасного балету.

Інформацію про сепаратистські погляди соліста оприлюднила журналістка з Одеси Олена Добровольська. Вона опублікувала скріни зі сторінок з соцмереж Санжаревського, де видно, що він поширює інформацію антиукраїнського характеру та підтримує незаконну владу на окупованих територіях.

Окрім того, Санжаревський  є у списку «Чистилища» на сайті «Миротворець».

У стінах Львівської опери журналістам підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Миколи Санжаревського, проте жодних дій щодо цього не вживалось.

Своєю чергою директор та художній керівник театру Василь Вовкун зазначив у коментарі, що інформація про сепаратистські погляди одного із солістів театру йому надійшла лише сьогодні.

«Сьогодні зранку мені ця інформація надійшла. Дав завдання знайти ці матеріали і «розібратись», – сказав він.

На питання, чи буде проведено службове розслідування, директор опери відповів ствердно: «Так, я хочу це зробити, щоб не бути суб’єктивним».