911342Завтра, 10 січня, о 9:00 розпочнеться мирна акція протесту, під час якої будуть перекриті всі західні кордони України. Мешканці прикордонних територій будуть протестувати проти Закону 6776 від 14 листопада 2017 року. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

"Конкретно нам не подобається поправка до Податкового Кодексу (ст. 196.1.18) "...ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 EUR та сумарна вага яких не перевищує 50 кг...фізичною особою, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години...". Іншими словами - якщо ви купили телевізор в Польщі, то ви повинні з'явитись на українську митницю не раніше доби від часу виїзду", - пояснює Віктор Пехник.

Акція буде носити характер попереджувальної та без жодної політичної сили, пояснюють протестувальники. Активісти будуть блокувати пункти пропуску Шегині, Рава Руська, Краківець, Грушів, Ягодин, Смільниця, Угринів. 

Також вони обіцяють, що кожних 13 хвилин пропускатимуть рейсові автобуси та автомобілі з маленькими дітьми без перешкод.