s2ym8btvm27yz8fbtz35kwgk7w7hn5cb galleryУже незабаром в автоматах з продажу білетів міського комунального транспорту міста Познань інформація буде доступна українською мовою. З такою ініціативою ще у жовтні минулого року виступив місцевий депутат Томаш Вєжбіцькі, повідомляє сайт Наша Польща.

Тепер стало відомо, що українська таки з’явиться в обладнанні. Власне Томаш Вєжбіцькі з “Права для Міста” підготував запит до Президента Познані, в якому наголосив, що у Великопольському воєводстві загалом, та Познані зокрема, зростає кількість українців.

Як вважає народний обранець, добрим тоном, було б запровадження мовних спрощень для українців, зокрема в стосунку міської комунікації Познані. Відтак він виступив із пропозицією додати українську мову до білетоматів ZTM. "

"Аналогічно, польська мова доступна в білетоматах, між іншим, Берліна чи Лондона, де мешкає і працює багато поляків" — наголосив раніше у своєму поясненні депутат.

Тепер він поінформував, що отримав відповідь на своє звернення.

"У познанських білетоматах ZTM, поруч з польською, англійською, німецькою і французькою, з’явиться також українська. Зміни мають запровадити до кінця березня. У самому Познані проживає близько 40 тисяч осіб українського походження. Для них це стане значним полегшенням, особливо в перших тижнях проживання в Познані" — вважає пан Вєжбіцькі.

До слова, це не перше мовне полегшення для українців, які мешкають у Познані. Від грудня українською мовою доступна скорочена версія інтернет сторінки міста.