03 04825Легендарний Стенфордський університет набирає українців на спеціальну освітню програму Emerging leadership. Це 10-місячний курс, в рамках якого молоді українські реформатори будуть займатися з менторами, вивчати успішні американські практики в галузі права, демократії і підприємництва, а також відвідувати великі компанії в Кремнієвій долині. Витрати на переїзд, проживання та навчання покриває Стенфорд. Про це пише AIN.UA.

Заявки приймають до 17 січня, тому бажаючим варто поспішити. Кількість місць обмежена - їх всього три. Щоб претендувати на участь в програмі, потрібно бути старшим 28 років, мати українське громадянство, досвід роботи і досягнення в вищезазначених сферах, а також володіти англійською мовою, якою буде проводитися навчання.

Заняття стартують 1 вересня і будуть проходити на території Стенфорда. Всі витрати покриває університет. Більш того, при бажанні стипендіати можуть взяти з собою в Каліфорнії членів своїх сімей, їм також оплатять візу, переїзд та проживання на час програми. Спонсорами Ukrainian Emerging Leadership виступають Western NIS Enterprise Fund, Святослав Вакарчук, Томаш Фіала і Astem.Foundation.

Це вже другий набір на цю програму - перший відбувся в минулому році. Після проходження програми стипендіати повинні повернутися в Україну, щоб зробити внесок у реформування країни.