Цензор. НЕТ

mutnukxabarУ Департаменті захисту економіки Національної поліції оприлюднили подробиці затримання на хабарі в 15 тисяч доларів США тимчасового виконувача обов'язки заступника начальника Львівської митниці Юрія Борисова.

Про це в ДЗЕ розповіли в ексклюзивному коментарі Цензор.НЕТ.

За інформацією правоохоронців, Борисов вимагав від підлеглих неправомірну вигоду за сприяння в залишенні їх на посадах в процесі реформування митниці. При цьому він долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці як посередника.

У ході відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК був задокументований факт вимагання та отримання хабара.

"Затримали в.о. заступника начальника Львівської митниці в службовому кабінеті. Він отримав від співробітника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США. Крім того, вдома у посередника було виявлено ще 10 тисяч доларів США, які він повинен був передати митнику", - повідомила речник Департаменту Наталія Калиновська.

Крім того, у посередника також вилучили ще 1600 доларів США.

Зараз оперативники Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону встановлюють інших посадових осіб, які можуть бути причетні до цієї корупційної схеми.

Чиновник затриманий у порядку ст.208 КПК України.

Борисов був призначений на посаду тимчасового виконувача обов'язки заступника начальника Львівської митниці 12 грудня 2016 року. Термін його повноважень закінчується сьогодні, 20 січня.