21751905 1411935622257855 27084889361870949 nЗавершено збір підписів під Петицією Державному Секретареві США Рексу Тілерсону, Президенту України Петру Порошенко, Голові Міста Львова Андрію Садовому щодо незаконної забудови щодо  забудови Старого і Нового єврейських кладовищ у Львові. Про це повідомив директор Об’єднання комітетів для Євреїв колишнього Радянського Союзу Мейлах Шейхет.

Список обмежений в часі, оскільки підписантів є по всьому Світу. Численні українські громадяни підписали петицію, в число підписантів петиції включені провідні найповажніші українські громадські діячі, серед яких включені в список також і ті, яких немає серед живих, але залишились їх листи-звернення до Львівської міської ради з вимогою збереження поховань Старого і Нового єврейських кладовищ у Львові.

"Звертаємо Вашу увагу на протиправне винесення на розгляд 12-ї сесії Львівської міської ради 7-го скликання питання за номером 38, оскільки на вказані ділянки накладена заборона будівництва судовими Рішеннями, в яких Львівська міська рада була стороною.

Відповідно до ст.124 Конституції України, Рішень 37 та 39 сесії ЮНЕСКО будівництво готелю на вул. Федорова 23, 28 заборонено. 
Крім того в зв’язку з нелегітимними діями Львівської міської ради в сенсі п.38 по ділянках вул.Федорова. 23, 28 вчинено судові позови, які є в судовому провадженні в Верховному суді України, досліджуються Головним Управлінням Поліції у Львівській області.

В цілому вищенаведені факти суперечать також ст.9 Конституції України, яка стосується обов’язкового дотримання Угоди між Урядом України і Урядом Сполучених Штатів Америки про охорону і збереження культурної спадщини від 4.03.1994р.. та інших міжнародних Угод України в охороні культурної спадщини.

Стосовно єврейської культурної спадщини Львівська міська рада продовжує руйнівну політику рівну продовженню Голокосту щодо поховань, єврейської культурної спадщини та Колективної Спільної Пам’яті - особливо важливо ці факти зазначити напередодні Міжнародного дня Голокосту, які ні народ України, ні Ви особисто безумовно не підтримуєте", - йдеться у тексті петиції.

У зверненні автор вимагає:

1. розглянути вищенаведені факти і вжити відповідні заходи по дотриманню матеріального права України та міжнародного права аби негайно зупинити протиправні дії, 
2. надати відповідь на нашу адресу м.Львів 79008, вул. Федорова 27-1, якою Президент нашої організації поінформує Уряд США та підписантів Звернення.